0 0
Koszyk
Olejek doTERRA - Lavender 15ml
142,55 zł

dōTERRA Lavender

Dzięki wyraźnemu aromatowi lawenda jest używana od wieków. Starożytni Rzymianie i Egipcjanie używali jej kwiatów do kąpieli i gotowania. Od tego czasu wielu odkryło niezliczone korzyści lawendy. Olejek lawendowy jest szeroko stosowany w kosmetykach i perfumach. Stosowany miejscowo służy zmniejszeniu niedoskonałości skóry.

Pojemność: 15ml

Składniki: linalol, octan linalilu

Opis aromatyczny: pudrowy, kwiatowy, lekki

W magazynie
W magazynie

Sposób użycia:

Olejek lawendowy można dodać do wody podczas kąpieli. Zastosowanie olejku na kark przyspiesza uczucie relaksu.

Dodaj olejek lawendowy do balsamu do ciała, aby zmniejszyć widoczność niedoskonałości skóry.

Kilka kropli olejku można wetrzeć w stopy przed pójściem spać

Wskazówki dotyczące stosowania:

W dyfuzorze olejków: użyj od 3 do 4 kropli

Stosowanie miejscowe:

do masażu wymieszaj 5 kropli olejku z 10ml olejku do masażu,

do kąpieli wymieszaj 5 kropli z 5ml innego olejku,

do aromatyzowania (perfumowania) wymieszaj 1 kroplę z 10 kroplami olejku.

Główne korzyści:

- łagodzi podrażnienia skóry

- ogranicza widoczne niedoskonałości cery

Uwagi:

- możliwa nadwrażliwość skóry

- przechowywać poza zasięgiem dzieci

- dla kobiet w ciąży, karmiących lub osób pozostających pod opieką lekarską - przed zastosowaniem skonsultować się z lekarzem.

- unikaj kontaktu z oczami, uszami - część środkowa i z wrażliwymi obszarami

- należy unikać bezpośredniego oddziaływania światła słonecznego i promieniowania UV do 12 godzin po nałożeniu olejku na skórę